dseign and lay-out for FEP QEP certificate

– STEFAN SCHIPPER  – NEDERLANDS MEEST ONDERSCHEIDEN FOTOGRAAF! –

– FAMILIES CHANGE  –  CHILDREN GROW  –  OUR PORTRAITS ARE FOREVER !

 

AGAINST THE GRAIN! Tegendraads en eigenwijs. Eigenwijs als 13-jarige acne puist met moeders camera tussen reuzen van collega’s in de “photo-pit” bij rockconcerten!

Als 15-jarige op het Nijrees (special onderwijs) in Almelo waar hij zich helemaal ontplooien kon. Hij was geen hoogvlieger op school en dacht altijd in plaatjes!
Op het Nijrees kon Stefan werken aan wat hij wilde worden, fotograaf wilde hij worden. Na eerst stage te hebben gelopen bij een traditionele fotograaf ging Stefan zijn stages verder vervolgen bij 2 uitstekende reclame fotografen.
Fotograaf Frans Wienk (R.I.P.) (Manderveen) en Robert Muurlink (R.I.P.) Hengelo hebben Stefan de fijne kneepjes van het vak geleerd!

Eigenwijs als 18 jarige professional die (internationale) workshops in binnen en buitenland geeft aan diezelfde collega’s. Maar eigenwijs dan wel in de positieve zin van het woord;
Vernieuwend, en uitdagend. Nu 54 jaar oud, en met ruim 36 jaar ervaring, en nog steeds vernieuwend en in contact gebleven met zijn roots, pop/rock-fotografie.

Zijn foto’s zijn eigentijds en eigenzinnig zonder daarom te provoceren. Stefan Schipper is met zijn bedrijf erg laagdrempelig gebleven,  dienstverlening staat hoog in het vaandel bij hem, of U nu een pasfoto, kinderportret, CD hoeshuwelijksreportage of grote reclameopdracht nodig heeft, U bent altijd van harte welkom!

Inmiddels zijn er 4 schitterende fotoboeken van zijn hand verschenen, ‘SIGHTINGS’ (1999), ‘ALIVE’ (2004), zijn derde fotoboek met biografie ‘ALWAYS THE HARD WAY’ (2010).Zijn laatste boek AGAINST THE GRAIN (based on a true story) 2021. Boeken met honderden foto’s van concerten, bekende en minder bekende Nederlanders/Buitenlanders. Alle boeken zijn inmiddels  uitverkocht en zijn een waar collectors item aan het worden.

Stefan Schipper behoort al meer dan 36 jaar tot de top van de Nederlandse/Europese fotografie. 39 x won Stefan Nationale en Internationale fotowedstrijden.

In de jubileum uitgave van 100 jaar Focus magazine werd Stefan Schipper extra belicht als 1 van de fotografen die heelveel voor de Nederlandse fotografie heeft betekent!

Vele bekende Nederlanders komen bij  Stefan Schipper voor zijn manier van fotografie maar Stefan moet het van de “gewone” man/vrouw hebben uit Twente en is daar dan ook erg trots op dat deze mensen hem elke keer weer weten te vinden. Proud to be a Tukker!

Hij zal die ene foto schieten van die of datgene voor de lens. direct en technisch volmaakt!  -‘IN YOUR FACE’ – ALWAYS THE HARD WAY!

– STEFAN SCHIPPER – DE FOTOGRAAF VAN TWENTE –

Nederlands meest onderscheiden Fotograaf – Ridder in de Orde van ORANJE- NASSAU.